We ontwikkelen de beste technologieën voor het recyclen van materialen om innovatieve oplossingen te vinden voor de energie- en ecologische transitie
STOKKERMILL | SELTEK SRL © 2023 | P. Iva. IT02360630301 | Privacy | Terms
Met de groeiende populariteit van elektrische voertuigen (EV's) en de voortdurende ontwikkeling van hernieuwbare energietechnologieën, neemt de vraag naar lithium-ion batterijen (LIB's) gestaag toe. Tijdens de Scrap Expo, die op 17 en 18 september 2024 in Louisville werd gehouden, toonde Stokkermill, een leider in innovatie op het gebied van recyclingoplossingen, zijn betrokkenheid bij het oplossen van de uitdagingen van het recyclen van afgedankte lithium-ionbatterijen, het bevorderen van duurzaamheid en technologische innovatie.
Lithium-ion batterijen, essentieel voor elektrische voertuigen, elektronica en opslagsystemen voor hernieuwbare energie, genereren een toenemende hoeveelheid afval dat duurzame verwijderingsoplossingen vereist. Het beheer van gebruikte LIB-batterijen brengt verschillende uitdagingen met zich mee, waaronder hoge spanning, structurele complexiteit en risico's met betrekking tot veiligheid en correcte verwijdering. Stokkermill heeft geavanceerde technologieën ontwikkeld om deze problemen aan te pakken, waarbij de nadruk ligt op de extractie van belangrijke componenten, waaronder zwarte massa, non-ferrometaalfracties, koper en aluminium.
Het mechanische terugwinningsproces helpt de circulaire economie te bevorderen, vermindert de impact op het milieu en vergemakkelijkt het hergebruik van waardevolle materialen in de productiecyclus. De oplossingen die op 'Scrap Expo' worden gepresenteerd, zijn gericht op het combineren van technologische innovatie en duurzaamheid en komen tegemoet aan de behoeften van een snel groeiende sector.
Stokkermill presenteerde ook zijn oplossingen voor verwijdering van zonnepanelen, een groeisector waarin het bedrijf baanbrekend werk verricht. De systemen van Stokkermill maken het mogelijk om onderdelen van zonnepanelen te scheiden, met name aluminium, silicium, glas, koper en kunststoffracties zoals EVA (ethyleenvinylacetaat). De door Stokkermill ontwikkelde recycling van zonnepanelen verloopt volledig automatisch, zonder dat het aluminium profiel dat het fotovoltaïsche paneel bedekt, hoeft te worden ontschorst.
Deze materialen kunnen opnieuw in de industrie worden gebracht, wat de ontwikkeling van een circulaire en efficiënte toeleveringsketen vergemakkelijkt. De verwerkingscapaciteiten van de installaties variëren van 500 tot meer dan 2000 kg/u en kunnen worden aangepast aan verschillende industriële behoeften. Aangezien de gemiddelde levensduur van een zonnepaneel ongeveer 10 jaar is, wordt verwacht dat tegen 2030 meer dan 47 miljoen ton fotovoltaïsche panelen moeten worden verwijderd en, idealiter, gerecycled. Momenteel wordt slechts een fractie van de zonnepanelen daadwerkelijk gerecycled, maar dit percentage zal snel moeten verbeteren om de terugwinning van strategische materialen en de duurzame toekomst van de industrie te garanderen. Stokkermill, met haar leiderschap en vooruitstrevende technologie, helpt deze leemte op te vullen door oplossingen te ontwikkelen die voldoen aan de uitdagingen van vandaag en morgen op het gebied van recycling van batterijen en zonnepanelen.