Linia de reciclare a panourilor fotovoltaice Stokkermill permite recuperarea a 99,8% din greutatea materialului de intrare, astfel încât componentele pot fi valorificate și reutilizate.

SISTEM DE RECICLARE A PANOURILOR SOLARE

Linia de reciclare a panourilor fotovoltaice Stokkermill permite recuperarea a 99,8% din greutatea materialului de intrare, astfel încât componentele pot fi valorificate și reutilizate.

Producător lider de mașini și echipamente pentru reciclarea și recuperarea panourilor solare monocristaline și policristaline

Cum arată un panou

Cadru din aluminiu: oferă o structură puternică pentru panoul fotovoltaic.

Sticlă călită: formează panoul superior al modulului fotovoltaic și are proprietăți ridicate de transmisie a luminii pentru a permite trecerea luminii către celulele de dedesubt.

Etilen Vinil Acetat (EVA): EVA este un material termoplastic utilizat pentru a sigila și proteja celulele fotovoltaice din interiorul panoului. Acesta asigură izolarea electrică și protejează celulele de umiditate și contaminarea mediului.

Celula fotovoltaică: aceasta este inima panoului fotovoltaic, unde are loc conversia energiei solare în electricitate. Celulele sunt de obicei realizate din materiale semiconductoare, cum ar fi siliciul, și sunt concepute pentru a capta fotonii solari și a genera electricitate prin efectul fotovoltaic.

Cutie de joncțiune: conține dispozitivele de protecție electrică și conectorii necesari pentru conectarea panourilor fotovoltaice.

Redăm valoare panourilor solare scoase din uz

Linia de reciclare a panourilor fotovoltaice Stokkermill permite recuperarea a 99,8% din greutatea materialului de intrare. Nu este necesară îndepărtarea cadrului de aluminiu pentru a continua procesarea.

Aluminiul, un metal infinit reciclabil

Sistemul de reciclare Stokkermilll nu necesită îndepărtarea cadrului de aluminiu, reducând drastic timpul de procesare a panourilor. Calitatea materialelor de ieșire este excelentă. Aluminiul, de exemplu, va fi un produs gata copt, fără niciun poluant și de dimensiunea corectă, potrivit pentru procesul metalurgic din aval. Valorificare maximă a materialului, prin urmare, și impact energetic minim în timpul procesului final de transformare.

Sticla, o resursă din ce în ce mai valoroasă

Sticla rezultată în urma operațiunilor de tratare are granulații și calități diferite. Sticla mai mare este curată, are un conținut scăzut de fier și este reutilizată de industria sticlei. O fracțiune mai mică este utilizată în continuare în industria sticlei sau a oțelului, unde poate fi folosită pentru producția de oțeluri cu siliciu de înaltă calitate.

Siliciul, sufletul semiconductorilor

Cea mai subțire fracțiune de sticlă va conține siliciu, urme de argint și alte metale. Deși își găsește deja o aplicare largă într-o varietate de industrii, este o fracțiune care încă nu a fost descoperită în ceea ce privește valoarea și oportunitățile de recuperare.

Plasticul, o sursă de energie

La sfârșitul procesului sunt recuperate fracțiunile de folie polimerică din spate și EVA (etilenă-acetat de vinil). Aceste fracțiuni sunt în mare parte lipsite de sticlă și alți poluanți și se caracterizează printr-o valoare calorică bună, astfel încât își găsesc aplicații ca combustibili alternativi.

Moara delaminator și recuperarea materiilor prime

Pentru a industrializa procesul, a fost perfecționată seria de mori de delaminare Stokkermill XSC. Aceste mori sunt utilizate, de asemenea, pentru prelucrarea cablurilor electrice și pentru mărunțirea materialelor electronice (DEEE), a bateriilor cu litiu (LIB) și a materialelor poli-cuplate. ‍

Moara de delaminare oferă avantajul de a permite delaminarea completă a suprafeței părților componente ale panourilor solare, fără a zdrobi în mod necorespunzător structurile și evitând dispersia materialelor.

Acest proces are ca rezultat fracțiuni separate corect, pregătite pentru operațiunile finale de prelucrare. moara de delaminare XSC reduce intervenția umană și riscurile operaționale aferente, precum și reducerea drastică a timpilor de prelucrare a panourilor.

Caracteristici tehnice:

- Reducere și separare mecanică: Mașinile Stokkermill realizează reducerea și separarea panourilor într-o manieră complet mecanică, eliminând necesitatea tratamentelor chimice/termice costisitoare și reducând drastic amprenta asupra mediului.

- Eficiență energetică și întreținere: acționările și alte componente sunt concepute pentru a minimiza consumul de energie și a optimiza operațiunile de întreținere. Prin utilizarea PLC-urilor și a instrumentelor de monitorizare, parametrii de funcționare și consumul de energie pot fi ajustați și monitorizați cu acuratețe.

- Flexibilitatea dimensiunii granulelor: moara de delaminare permite obținerea unor dimensiuni variabile ale granulelor în funcție de caracteristicile mecanice ale materialului.

Seria XSC de mori de delaminare cuprinde trei modele de bază cu puteri, capacități și dimensiuni variabile. Cu toate acestea, Stokkermill este în măsură să proiecteze și să producă soluții personalizate, specifice nevoilor utilizatorului final.

‍DESCĂRCAȚI PDF AICI