Instalații de reciclare inovatoare Stokkermill: aplicații la reciclarea panourilor fotovoltaice, reciclarea cablurilor de cupru, reciclarea DEEE

Gândirea la viitor prin valorificarea trecutului: Stokkermill și târgul E-Waste din Frankfurt 27/06/2024

Instalații de reciclare inovatoare Stokkermill: aplicații la reciclarea panourilor fotovoltaice, reciclarea cablurilor de cupru, reciclarea DEEE

Separarea materialelor din deșeuri

În lumea reciclării cablurilor, a panourilor fotovoltaice și a deșeurilor electrice și electronice (DEEE), procesul de separare a materialelor după mărunțirea mecanică este prezent ca o etapă preliminară sau exclusivă în procesul de recuperare a materiilor prime esențiale.

Creșterea constantă a electronicii, pe de o parte, și a energiilor regenerabile, pe de altă parte, a adus pe piața mondială o cantitate enormă de materiale care, în ultimele decenii, adesea nu au găsit un tratament adecvat la sfârșitul ciclului lor de viață, ceea ce a dus la risipa de materiale reutilizabile sau reproductibile, precum și la abandonarea de substanțe care sunt adesea toxice și poluante.

Capacitatea de a recicla aceste materiale înseamnă trecerea la o economie circulară, cu beneficii substanțiale pentru piețele din Europa și din întreaga lume.

Estimările privind piața reciclării cablurilor în America indică o redresare economică de aproximativ 278 de miliarde de dolari până în 2031. Cuprul și aluminiul sunt produsele cu cea mai mare valoare adăugată atunci când sunt reciclate, reprezentând 50-70% din greutatea totală a cablurilor.

Materialele provenite din reciclarea DEEE pot fi, de asemenea, parțial recuperate după pregătirea produsului care urmează să fie tratat (unde componentele electronice care conțin elemente toxice și poluante sunt în general separate de restul). De la reciclarea cartușelor și a ecranelor LCD până la reciclarea aparatelor electrocasnice, procesul-cheie este separarea componentei polimerice de cea metalică.

În mod similar, în cazul reciclării panourilor fotovoltaice uzate, cele mai importante materiale din punct de vedere economic sunt aluminiul și sticla, cu procente în greutate de 10-15 % și, respectiv, 70-75 %. În deceniile următoare, va fi imperios necesar să se stabilească o metodă eficientă și rentabilă de reciclare a panourilor solare.

Stokkermill și lumea reciclării la E-Waste în Frankfurt

La târgul E-Waste World desfășurat la Frankfurt la sfârșitul lunii iunie, Stokkermill a prezentat noul său tocător cu delaminare, o tehnologie inovatoare capabilă să separe mecanic materialele mărunțite anterior într-un tocător.

Nevoia de mașini versatile pare evidentă atunci când se ia în considerare importanța obținerii de materiale mărunțite cu granulometrii variabile, care pot fi ajustate în funcție de viteza și caracteristicile materialelor mărunțite primite.

Aplicații

Moara de delaminare Stokkermill poate fi utilizată în următoarele aplicații:

În prelucrarea cablurilor de cupru sau aluminiu, în funcție de dimensiune și tip, este posibil să se obțină cupru pur de până la 99,9% după pretratarea într-un granulator și separarea ulterioară a cuprului într-un separator în zig-zag și masă densimetrică. Există multe tipuri de cabluri care pot fi prelucrate în acest tip de instalație, inclusiv cabluri Ethernet și telefonice, fără a fi nevoie de o pretratare complicată;

Reciclarea panourilor fotovoltaice produce granule fine de sticlă de înaltă puritate și separă polimerul de încapsulare (EVA). Etapa inițială de îndepărtare a ramei de aluminiu nu este necesară, deoarece aceasta poate fi separată independent, în funcție de cerințele de productivitate ale instalației și de starea panoului;

În contextul componentelor electronice/RAEE, facilitează obținerea de fracțiuni cu granulație fină și separarea straturilor de polimer de straturile metalice și semiconductoare;

În cadrul reciclării deșeurilor de aluminiu, în special în sectorul automobilelor, permite separarea completă a aluminiului de metalele feroase magnetice, cu posibilitatea de a introduce un separator magnetic și sisteme de filtrare suplimentare înainte de laminor.

Laminoarele Stokkermill permit punerea în aplicare a unei economii circulare prin asigurarea utilizării eficiente a resurselor energetice și prin optimizarea prelucrării prealabile și ulterioare a materialelor și pot fi adaptate în instalații ad hoc în funcție de nevoile fiecărui client, în ceea ce privește orice proces ulterior de rafinare.

O altă caracteristică importantă în ceea ce privește întreținerea și operarea este integrarea flexibilă cu sistemele de control automat (PLC) și controlul vitezei rotorului prin intermediul invertoarelor.

Instalațiile de reciclare Stokkermill reprezintă un punct de referință în domeniul reciclării, exportând calitatea italiană în întreaga lume; încă de la început, am pus experiența și inovația în slujba clientului, iar astăzi, mai mult ca oricând, considerăm că misiunea noastră implică importante realități naționale și internaționale.

Concluzii

În concluzie, morile de delaminare Stokkermill vor putea prelucra o gamă largă de materiale, în domeniul electric și electronic, dar nu numai, garantând o productivitate ridicată și un grad ridicat de calitate a materialului de ieșire, minimizând deșeurile și amprenta ecologică.

Pentru mai multe informații, contactați-ne sau vizitați

www.stokkermill.com